حفاظت پیرامونی
سیستمهای هوشمند حفاظت پيراموني بخش وسيعي از مجموعه سیستمهای جامع حفاظت ايمني و امنيتي میباشند. اين بخش مختص به حفاظت و كنترل پيرامون يك سايت و مجموعه است. به دلیل عملكرد دقيق و خارج از حد تصور اين سیستمها، همچنين قابليت تبديل يک حفاظ يا قطعهای از خاك به يك حفاظ الكترومغناطيسي نامرئي با ضريب اطمينان بالا و عدم نياز به نيروي انساني وسيع نام هوشمند را بر آن نهادهاند. هدف از استفاده از اين سیستمها براي حفاظت بجاي نيروي انساني، كاهش هزینههاي سرسامآور، حفاظت انساني، عکسالعمل مناسب در مقابل تهديدات و از طرفي اطمينان بيشتر نسبت به اینگونه سیستمهاست.
سامانههای تشخیص نفوذ (Intrusion Detection System)
این سامانه ها وظیفهی شناسایی و تشخیص هر گونه استفاده غیرمجاز به سیستم، سوءاستفاده و یا آسیبرسانی توسط هر دو دستهی کاربران داخلی و خارجی را بر عهده دارند. تشخیص و جلوگیری از نفوذ امروزه بهعنوان یکی از مکانیزمهای اصلی در برآوردن امنیت شبکهها و سیستمهای رایانهای مطرح است و عموماً در کنار دیوارههای آتش و بهصورت مکمل امنیتی برای آنها مورد استفاده قرار میگیرند. علاوه بر مراکز حساس صنعتی نظیر پالایشگاههای نفت و گاز، پتروشیمیها، مراکز مخابراتی، فرودگاهها و نیروگاهها، راهکارها برای بسیاری از محوطههای کوچکتر نیز مناسب و مقرون بهصرفه میباشد. این سیستمها علاوه بر کاربردهای حفاظتی در مجموعههایی که دارای ملاحظات ایمنی میباشند نیز قابل استفاده میباشد. اماکنی نظیر نیروگاه، پالایشگاه، کارخانجات صنعتی، سایتهای مختلف نظیر فرودگاه، تصفیهخانههای آب، کارگاههای ساختمانی و معادن از این دسته میباشند. در این مراکز آشکارسازی تردد در پیرامون محوطه میتواند بهمنظور هشدار زودهنگام ورود یک فرد مزاحم یا خرابکار و اعلام هشدار ایمنی به کار گرفته شود. هرکدام از سیستم هایی که برای حفاظت پیرامونی به کار می روند، دارای نحوه عملکرد مشخص هستند. انواع این سیستمهای حفاظت پیرامونی در یک تقسیم بندی کلی عبارتند از:
سیستم حفاظت پیرامونی مایکروفونیک
کابل میکروفونی در واقع یک کابل سنسوری تریبوالکتریک می باشد که بر روی فنس پیرامون محوطه مورد حفاظت متصل میشود و ارتعاشات وارده به فنس در نتیجه تعارض را که از نوع سیگنال های ارتعاشی و حرکتی می¬باشند به سیگنال¬های الکتریکی تبدیل می¬ کند. واحد پردازشگر سیگنال متصل به کابل، با تشخیص الگوی تعارض از میان سیگنا های دریافتی، تعارض به محوطه را تشخیص می¬دهد. به تعبیری دیگر، بر اساس قابلیت تریبوالکتریک کابل میکروفونی، سیگنال¬ های حرکتی وارد شده به حصار موجود و به تبع آن به کابل حسگر، تبدیل به سیگنال ولتاژی شده و سپس به آنالایزر یا پردازشگر سیستم، ارسال می¬ شوند. تمییز الگوی حرکتی سیگنال¬های متفاوت نظیر وزش باد، وقوع باران، حرکت وسائط نقلیه و …از الگوی تعارض، که در آنالایزرهای این سیستم، پیش ¬بینی و اعمال شده است، امکان شناسایی زود هنگام و دقیق تعارض به مجموعه، مکان و ماهیت آن را فراهم مینماید. سیستم قابلیت شناسایی قطع کابل، بالارفتن از فنس، خزیدن از زیر فنس و برکندن فنس و امکان تمییز این تعارضات از سایر ارتعاشات و الگوهای حرکتی را دارد. پردازشگر مرکزی و نرم افزار سیستم قابلیت اتصال به دیگر سیستم های امنیتی از قبیل CCTV را دارا بوده و در نوع پیشرفته تر، مدیریت کلیه تجهیزات و سیستم های امنیتی دیگر را نیز برعهده دارد.
سیستم حفاطت الکترونیک فنس برقدار
فنس الکتریکی EHP، و یا همان الکتروفنس یکی از قویترین و پیشرفتهترین سیستمهای بازدارنده ورود غیر مجاز و شناسایی محل مورد تعارض در اماکن حفاظت است. فنس های هوشمند الکتریکی میتواند خود به صورت یک حصار مستقل یا بهعنوان حفاظ مکمل با نصب بر روی دیوار، نصب در کنار حصار توری، نرده یا دیوارهای ازان قیمت به کار رود.
از آنجاییکه حفاظت اماکن بایستی از امنیت بسیار بالایی برخوردار باشد، کلیه قطعات این سیستم با بهترین کیفیت تهیه و ساخته شده و مشخصات و عملکرد آن مطابق با الزامات استانداردهای BS EN 60335-2-76 , EN 61011 , EN 610011/2 است. در حال حاضر حصار الکتریکی یکی از بهترین گزینه ها و راه حل های پیشگیری از سرقت در میان سیستم های حفاظتی است به دلیل اینکه فنس شوکدار، سیستمی بازدارنده است و با وارد کردن شوک به سارقین ، آنها را از ورود به محوطه ایمن سازی شده منع می کند و همچنین در صورتی که سارقین قصد تخریب حصار الکتریکی را داشته باشند، ضمن دریافت شوک، محل برخورد از روش های مختلف من جمله : نمایش در اتاق مانیتورینگ و یا ارسال پیامک اطلاع رسانی می گردد.
سیستم حفاظت الکترونیک سنسور مایکرویوو
سیستم حفاظت الکترونیک مبتنی بر کابل فیبر نوری
سیستم حفاظت الکترونیک راداری